Ljiljana Kukec

Ljiljana Kukec

  • Predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje

Dr. sc. Ljiljana Kukec je međunarodna franšizna konzultantica s dvadesetogodišnjim iskustvom u razvoju franšiznog sektora u Hrvatskoj i regiji. Njena profesionalna karijera obilježena je pionirskim uvođenjem franšiznog lanca Figurella u Hrvatsku 1995. godine, te uspješnim vodstvom istog do 2010. Njezin doprinos industriji nastavljen je osnivanjem vlastitog  franšiznog lanca Body Creator, koji se proširio na Hrvatsku i Sloveniju. Osim razvoja tih franšiza dr. Kukec pomogla je mnogim domaćim i stranim poduzetnicima u kreiranju njihove franšize koje se uspješno šire na nacionalnom ili internacionalnom tržištu.

Dr. Kukec je suosnivačica i predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje. Jedna je od osnivača regionalne franšizne nagrade Franchise Brand Leader Award. Kroz njezino vodstvo, organizirani su  brojni međunarodni franšizni događaji, uključujući devet sajmova franšiza , šesnaest međunarodnih franšiznih foruma i mnoštvo radionica i predavanja.

Kao globalno priznata stručnjakinja, dr. Kukec redovito predaje na domaćim i međunarodnim konferencijama, kao i na prestižnim europskim i domaćim sveučilištima. Također je autorica i koautorica brojnih znanstvenih i stručnih radova, te knjige; Franšizno poslovanje od ideje do uspjeha koja je izašla iz tiska krajem 2023 godine.

Dr. Kukec je partner u nekoliko međunarodnih mreža konzultanata i članica mreže mentora HAMAG BICRO te predavač u Plavom Uredu Grada Zagreba, što dodatno potvrđuje njezinu posvećenost promicanju franšiznog poslovanja i poduzetništva. Njezina stručnost i profesionalni doprinos prepoznati su kroz brojna priznanja, uključujući nagradu Međunarodnog Foruma Perspektive 2022. za doprinos razvoju poduzetništva u JI Europi i priznanje za višegodišnji doprinos u razvoju franšiznog sektora dodijeljeno od strane međunarodnog žirija Franchise Brand Leader Awarda 2024. Uvrštena je i na listu 100 najutjecajnijih influencera za franšizno poslovanje 2023 godine.

Njena sposobnost da motivira i inspirira, uz izvanredan rad i liderstvo, čine dr. sc. Ljiljanu Kukec ključnom osobom u svijetu franšiznog poslovanja, što je potvrđeno i izborom u Upravni odbor Europske franšizne federacije te Svjetskog franšiznog vijeća.

All Sessions by Ljiljana Kukec

0. DAN / 20. 06. 2024. Od 15 do 17 sati
15:00 - 17:00

licensing&Franchising – sličnosti i razlike te mogućnosti razvoja brenda

1. DAN / 21. 06. 2024. Od 9 do 17 sati
1. DAN / 21. 06. 2024. Od 18 do 21 sat