Dino Selimović

Dino Selimović

  • Savjetnik ministra vanjskih poslova BIH

Dino Selimović će na Brend Forumu Zagreb 2024 govoriti o potrebi i aktivnostima na rebrendiranju i repozicioniranju države Bosne i Hercegovine, kao i o planovima na promjeni percepcije i unapređenju imidža ove zemlje. Sa svojim bogatim iskustvom u poslovnom sektoru i dubokim razumijevanjem tržišnih trendova, cijenimo kako će Dino pružiti vrijedne uvide i strategije za unapređenje imidža Bosne i Hercegovine na globalnoj sceni, tijekom njenog puta ka punopravnom članstvu u Europskoj Uniji.

Dino Selimović ima dvodecenijsko iskustvo u poslovnom i akademskom sektoru. Rođen u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, te posjeduje master diplomu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (BiH) i Univerziteta Bolton (UK). Školovao se na raznim visokoškolskim ustanovama i obrazovnim programima u Nyonu (Švicarska), Stockholmu (Švedska), New Yorku (USA), Banja Luci i Sarajevu (BiH).

Selimović od kraja 2023. godine obavlja funkciju Savjetnika ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, gdje svoje iskustvo koristi u navigiranju aktivnostima ekonomske diplomacije, poslovnoj strategiji, međunarodnim odnosima, privlačenju investicija, promociji projekata, poticanju izvoza, privlačenju turista i komunikacijama. Prije prvog posla za državu, od 2016. do 2023. godine Dino Selimović je bio direktor Sarajevo Business Foruma, najveće poslovno investicijske konferencije u Jugoistočnoj Europi i direktor marketinga i komunikacija u Bosna Bank International, gdje je vodio i BBI VIP Business Club, razvijajući mnoge projekte i inicijative za jačanje poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini, istovremeno jačajući privredne odnose Bosne i Hercegovine s drugim zemljama i otvarajući nova tržišta za BiH kompanije i institucije.

Selimović je od 2011. do 2016. godine uspješno obavljao funkciju generalnog direktora Fudbalskog Kluba Sarajevo. Tijekom svog mandata u Klub je ušao investitor iz Malezije, milijarder Vincenta Tana, vlasnik nekoliko nogometnih klubova širom Europe i svijeta. Tijekom tih 5 godina, FK Sarajevo je od Kluba pred stečajem prerastao u financijski stabilan sportski kolektiv i ponovo počeo osvajati trofeje, a u bordo porodicu priključen je i najuspješniji ženski fudbalski klub na našim prostorima, SFK 2000 Sarajevo.

Selimović vjeruje u stalnu edukaciju, te je vlasnik brojnih certifikata iz oblasti poslovne komunikacije, ekonomske diplomacije, islamskog bankarstva, kriznog menadžmenta, vođenja timova, odnosa s javnostima i dr. Njegova posvećenost kontinuiranom učenju i profesionalnom razvoju ogledaju se i u njegovom učešću u programima prestižnih institucija poput Harvard University edX, Adizes Southeast Europe, London School of Public Relations i brojnih drugih.

Kao osoba posvećena povezivanju ljudi i poslova, unapređenju poslovnog okruženja i jačanju brendova, s izuzetnim networking kapacitetima širom svijeta i zahvaljujući svojoj raznovrsnoj poslovnoj karijeri, brojnim profesionalnim i volonterskim angažmanima, vjerujemo da je idealan govornik za naš Forum, gdje bi svojim znanjem i iskustvom trebao inspirirati prisutne.

All Sessions by Dino Selimović

0. DAN / 20. 06. 2024. Od 15 do 17 sati
1. DAN / 21. 06. 2024. Od 9 do 17 sati
1. DAN / 21. 06. 2024. Od 18 do 21 sat